FIT pizza

Pizzu máme u nás doma hrozně rádi, jak to ale udělat, aby to nebyl takový hřích? Pizza je extrémně kalorické jídlo a při redukci hmotnosti je více jak nevhodná. Vymyslela jsem proto recept, u kterého se nemusíte bát si ji dát.
Na 4 porce k večeři potřebujete
Těsto
- tvaroh v kostce - zde je opravdu potřeba mít kostku, ne vaničku, má totiž úplně jiné výživové hodnoty
- 1 vejce
- 130g špaldové mouky
- lžička prášku do pečiva
- Tvaroh vybalíme z celofánu a dáme do misky, vidličkou ho rozmačkáme, přidáme vejce a promícháme. Ke směsi přisypeme mouku a prášek do pečiva. Uhněteme kompaktní těsto, mírně lepivé. Přeneseme na podložku, podsypeme moukou a vyválíme. Troubu rozpálíme na 250°C, spolu s ní i pečicí plech. Vyválené těsto přeneseme na pečící papír a nazdobíme podle chuti, doporučuji vysokoprocentní šunku a nízkoprocentní sýr ;-) pomazat můžeme kečupem nebo rajčatovým protlakem. Těsto i s papírem přeneseme do trouby, pečeme na 250°C cca 10-15 minut