Martinské rohlíčky

Na svatého Martina se tradičně pečou Martinské rohlíčky, ty klasické jsou ale, mimo jiné, z másla a cukru. Jak je upéct tak, aby byly méně kalorické a tím i vhodné při redukci? Návod jsem vám sepsala níže 😉
Těsto
- 270g špaldové hladké mouky
- 150g skyru
- 1 vejce
- Kypřící prášek do pečiva
- 20g čekankového sirupu
Náplň
- 100g vlašských ořechů
- 100ml mléka
- 30g čekankového sirupu
- 1 vejce - bílek (žloutek si necháme na potření)
- Nejprve si připravíme náplň. Pomleté ořechy dáme do kastrůlku, přidáme mléko a čekankový sirup. Zahřejeme a vaříme dokud se mléko nevstřebá. Po vychladnutí vmícháme bílek.
- Ze surovin vypracujeme nelepivé těsto, které vyválíme na placku. Placku rozřízneme na 12 stejných trojúhelníků. Náplň rozdělíme, na každý trojúhelník dáme cca 1 lžíci. Rohlíčky rolujeme po delší straně až ke špičce. Na plech skládáme špičkou dolu. Potřeme žloutkem a pečeme na 180°C cca 15 minut, poté teplotu snížíme na 150°C a dopečeme dozlatova cca 15 minut.