"Fofr" jablečný koláč

Tak tenhle koláč se vám bude líbit. Je totiž tak jednoduchý, že jej zvládne i naprostý začátečník v kuchyni. Je ideální volbou, když máte chuť na něco sladkého ke kávě a nechcete sáhnout po něčem, co je plné cukru. Příprava trvá asi 10 minut a i s pečením máte za hodinku na stole.
Těsto
- 150g špaldové mouky
- 1 vejce
- 200g kefíru
- Lžička prášku do pečiva
- 20g oleje
- 20g čekankového sirupu
- 100g nastrouhaného jablka
- 20g vanilkového proteinů
- Všechny suroviny smícháme v misce do tekutého těsta. Formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme 30-40 minut podle výšky těsta. Upečení můžeme kontrolovat zapíchnutím špejle do těsta během pečení. Když se na špejli těsto nepřilepí, je hotovo.
- Na polití můžeme použít vysokoprocentní čokoládu rozpuštěnou s trochou mléka a posypat ořechy. Koláč je ale dobrý i bez polití.