"Fofr" jablečný koláč

 

Tak tenhle koláč se vám bude líbit. Je totiž tak jednoduchý, že jej zvládne i naprostý začátečník v kuchyni. Je ideální volbou, když máte chuť na něco sladkého ke kávě a nechcete sáhnout po něčem, co je plné cukru. Příprava trvá asi 10 minut a i s pečením máte za hodinku na stole.

 

Těsto

  • 150g špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 200g kefíru
  • Lžička prášku do pečiva
  • 20g oleje
  • 20g čekankového sirupu
  • 100g nastrouhaného jablka
  • 20g vanilkového proteinů

- Všechny suroviny smícháme v misce do tekutého těsta. Formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Pečeme 30-40 minut podle výšky těsta. Upečení můžeme kontrolovat zapíchnutím špejle do těsta během pečení. Když se na špejli těsto nepřilepí, je hotovo.

- Na polití můžeme použít vysokoprocentní čokoládu rozpuštěnou s trochou mléka a posypat ořechy. Koláč je ale dobrý i bez polití.